Zubne krunice su fiksni protetski nadomjesci koji se ugrađuju na jedan zub ili pak na zubni implantat kako bi pokrili zubnu krunu. Pri tome, zbog visoke kvalitete materijala koji se koriste te vrhunske izrade, zubu daju potpuno prirodan izgled koji zadovoljava visoke estetske kriterije.

Zube se prekriva keramičkom krunicom u slučaju kada liječnik dentalne medicine procijeni da je zub oštećen u tolikoj mjeri da se samim ispunom ne mogu riješiti problemi oblika, funkcionalnosti i estetike zuba. Krunice mogu biti metal-keramičke, cirkon-keramičke krunice ili potpuno keramičke krunice. Njima se često nadomještaju zubi čija je površina bila oštećena velikim karijesom ili pak endodontski liječeni zubi koji nakon provedene terapije često znaju imati opsežne ispune i promjenu koloracije. Zub se kod endodontskih liječenja  prije ugradnje krunice dodatno ojačava kompozitnom nadogradnjom kako bi se postigla njegova željena čvrstoća.

 

Cirkon-keramičke krunice namijenjene su klijentima koji naginju vrhunskoj kvaliteti i estetici, a vrhunska tehnologija omogućuje računalno skeniranje i izradu cirkonske baze te besprijekornu preciznost izvedbe ruba krunice. Bijela boja njezine baze vjerno imitira prirodne zube i ispravlja estetske nedostatke.

Prije no što se odlučite za određenu vrstu materijala, morate imati u vidu da su krunice izrađene u potpunosti od keramike ljepša i puno bolja alternativa klasičnim metal-keramičkim inačicama. Razlog leži u tome da omogućuju prirodnu translucenciju i prodor svjetlosti kroz zub i krunicu, što rezultira potpuno prirodnim izgledom vašeg zubnog nadomjestka.

Za razliku od krunice koja se ugrađuje na samo jedan zub, rješenje za djelomično bezubu čeljust je most koji će zamijeniti jedan ili više zuba koji nedostaju, a sve ovisno o rasporedu nosača koje mogu predstavljati ili vaši zubi ili implantati.

Tradicionalna stomatologija koristi metal-keramičke krunice izrađene od različitih materijala poput zlatno-platinske legure, krom-kobalt-molibdenske legure ili nikal-titanske legure presvučene estetskim keramičkim slojem. Ovakve su krunice idealne za prekrivanje stražnjih zuba koji su u velikoj mjeri podložni velikim silama žvakanja.

Naši primjeri

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Prije

Poslije

Kad mogu doći na pregled

Ostale informacije vezane za stomatološku protetiku

Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom krunica, mostova i proteza, tj. kojom se nadomještaju izgubljeni zubi te sprječavaju i rješavaju nepravilnosti zubnoga niza. Više…

Mobilna protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom proteza poštujući sve zahtjeve funkcionalnosti te estetike zuba i čeljusti Više…

Kontaktirajte nas