Umnjaci, poznati i kao osmice, zubi su koji posljednji izrastu. To se obično događa između 20. i 30. godine života.

Njihov rast često izaziva probleme, od boli prilikom nicanja zbog nedostatka prostora u čeljusti, do činjenice da se često brzo kvare te nerijetko izazivaju upalu desni.

Mnogo je čimbenika o kojima ovisi hoće li nicanje umnjaka stvoriti probleme ili neće. Preporučujemo svima da se jave liječniku dentalne medicine na preventivni pregled čim umnjaci počnu izbijati.

Ako liječnik predloži vađenje umnjaka, iznimno je važno vađenje zuba povjeriti oralnom kirurgu, kako bi zahvat prošao što  bezbolnije i bez eventualnih komplikacija.

Alveotomija je stručni naziv za vađenje umnjaka. To je rutinski operativni zahvat kojim se odstranjuje i dio okolne kosti, kako bi se omogućila njegova ekstrakcija. Vrlo često se oralni kirurg susreće s umnjacima koji rastu u krivom smjeru i pritišću druge zube. To izaziva bol. Zubi mogu biti i neizrasli.

U TIM DENT-u alveotomija je rutinski zahvat zahvaljujući spretnim rukama našeg oralnog kirurga. Muče vas osmice? Nema problema! Mi ih vadimo u trenu.

Ostale informacije vezane za oralnu kirurgiju

Sama riječ kirurgija najčešće izaziva mnoštvo negativnih osjećaja, prije svega tjeskobu i strah. Više…

Zubni karijes najčešća je bolest čovjeka, koju doživljavamo kao estetski nedostatak do trenutka dok ne počne izazivati bol. Više…

Apikotomija je rutinski oralno-kirurški zahvat kojim se resecira i uklanja vršak korijena zuba u svrhu uklanjanja patološke upale te očuvanja zuba. Više…

U praksi se susrećemo sa slučajevima pacijenata kojima neki zubi nisu izbili na površinu, ali postoje negdje u čeljusti te treba olakšati njihovo izrastanje. Više…

Kontaktirajte nas