In Novosti

Stomatološka poliklinika TIM DENT Miličić prva u Hrvatskoj s ponosom predstavlja revolucionarni skener Trios 3Shape koji omogućuje visoku preciznost i gotovo nevjerojatnu brzinu izvođenja stomatoloških radova. Nema više neugodnog uzimanja otisaka, brušenja i zagrizanja dok kruna ne “sjedne”, čekanja danima da vaš protetski rad dođe iz laboratorija. Sve to ostaje u stomatološkoj prošlosti, a poliklinika TIM DENT Miličić vodi vas u stomatološku budućnost. Trios 3Shape skenerom potpuno bezbolno i bez ikakve neugode skeniramo pacijentovu čeljust a snimke se odmah dostavljaju zubnom laboratoriju koji, dok vi popijete kavicu ili vam mi na iPadu detaljno objasnimo stanje u čeljusti, u 3D tehnologiji izrađuje vaš novi protetski ili ortodontski nadomjestak u čijoj je izradi pogreška jednostavno isključena.

Oralni skener Trios 3Shape uistinu je pravo tehnološko čudo koje omogućuje skeniranje u boji, određuje nijansu boje svakog pojedinog zuba te odnos i razgraničenje zuba i gingive te skraćuje vrijeme boravka u ordinaciji, ali prije svega, pruža stomatolozima i zubotehničkom laboratoriju mogućnost za što preciznijim izvođenjem stomatoloških radova. Radi se o multifunkcionalnom digitalnom uređaju koji isporučuje 3D slike u boji i skenira intraoralne HD fotografije vrhunske kvalitete. Ova tehnologija omogućuje snimanje više od 3000 2D slika u sekundi što Trios 3Shape skener čini čak 100 puta bržim od bilo koje konvencionalne video kamere.

„Trios 3Shape skener jedan je od najinovativnijih i najcjenjenijih dentalnih skenera u svijetu i izrazito smo ponosni na to da je upravo naš TIM DENT – Miličić prva stomatološka ordinacija koja će ga predstaviti hrvatskim pacijentima.“, kaže dr. med.dent Marko Miličić, specijalist oralne kirurgije i implantologije, suvlasnik ordinacije Tim Dent – Miličić.
„Jedna od najvećih prednosti jest u tome što Trios 3Shape skener, nakon brušenja zuba, prepoznaje razliku između ruba preparacije i mekog tkiva koje ga okružuje. Tako tehničar može najpreciznije odrediti rub na koji sjeda kruna. Uz to, njegovu veliku prednost vidim i u implantologiji jer se prilikom ugradnje implantata vrlo lako dobije digitalna informacija o smjeru i položaju ugrađenih implantata“, ističe dr. Miličić, jedan od naših najpoznatijih oralnih kirurga koji godišnje svojim pacijentima ugrađuje čak 3000 implantata te smatra kako mu, kao implantologu, uz CT i rendgenske snimke, ovaj skener pruža dodatne mogućnosti za rad i još kvalitetniju izvedbu.

„Danas već postoje oralni skeneri na tržištu, ali ti su skeneri mogli zahvatiti samo dva do tri zuba, nikako cijelu čeljust, niti su, budući da su dosad skeneri bili crno-bijeli, mogli razlikovati što je zubno meso, a što zub. Ovaj je skener doista prava stomatološka revolucija, pogotovo zato što nam omogućuje da se protetski radovi, za koje je od uzimanja otiska do finalnog rada nekad trebalo tri do četiri dana i nekoliko dolaska u ordinaciju, sada naprave za samo nekoliko sati. Ovo je vrlo zgodno za pacijente koji u našu ordinaciju dolaze van Zagreba, ali, naravno i za naše zagrebačke pacijente jer, ne zaboravimo, vrijeme je novac. Zašto biste ga potrošili na četiri dolaska u ordinaciju kada se sve može učiniti u samo nekoliko sati?“, smatra dr. Miličić.
Suvlasnica poliklinike TIM DENT Miličić, specijalizantica stomatološke protetike dr. dent.med. Tamara Tamara Žaja Miličić nastavlja: „Velika prednost ovog skenera je i mogućnost njegove uporabe u estetskoj stomatologiji, koja mi je uža specijalnost. Njime se vrlo lako pacijentima može predočiti kako će izgledati njihov novi osmijeh. Budući da je naša ordinacija poznata i po kreiranju idealnog osmijeha (smile design), od sada možemo, u dogovoru s pacijentom, odmah odrediti boju, veličinu i oblik novih zuba koji će biti savršeno usklađeni s građom lica, ali i s bojom očiju i kose. Također, uz pomoć skenera možemo pacijentu predočiti kako će, po završetku terapije, izgledati njegov novi izbalansirani zagriz ili odnos zuba i zubnog mesa. Bez ikakve rezerve mogu reći kako je estetska stomatologija dobila jedan zaista savršen alat s kojim će zadovoljstvo pacijenta koji sudjeluje u procesu kreiranja vlastitog osmijeha, od sada biti još i veće.“

Trios 3Shape skener omogućuje:
– Vrhunsku preciznost skeniranih slika koja garantira najpreciznije stomatološke radove
– Visoku učinkovitost kliničkih rezultata
– Više nije potrebno uzimanje otisaka
– HD fotografija u boji
– Prepoznavanje razlike svih mekih i tvrdih tkiva u usnoj šupljini
– Prepoznaje sve kretnje u čeljusti pacijenta
– Potrebno je samo 2-3 minute po cijeloj čeljusti
– Odmah spreman za upotrebu
– Skeniranje više od 3000 2D slika u sekundi
– Širok spektar indikacija
– Trenutačno određivanje boje zuba i pigmentacija kao i boje sluznice
– Isključuje pogrešku prilikom mjerenja
– Preciznost u određivanju odnosa crveno-bijelo (zubno meso-zub)
– Nije potreban kontrastni prašak koji koriste crno-bijeli skeneri
– Smanjen broj dolazaka u ordinaciju i provođenje vremena u ordinaciji s 3-4 dana na 2-3 sata
– Omogućuje interaktivnu online komunikaciju sa zubnim laboratorijem

Trios 3D Shape skener se koristi kod:
– Pripreme za krunice, mostove i proteze
– Restaurativne stomatologije – ugradnje ispuna, inlaya, onlaya, overlaya
– Endodoncije – nakon završene endodontske terapije, obnavljanje krune zuba
– Estetske stomatologije – ugradnje ljuskica, dizajniranja osmijeha, gingivoplastike
– Ugradnje privremenih protetskih rješenja
– U implantologiji kod planiranja ugradnje implantata
– Ortodontskih tretmana
– Kao i kod svih ostalih stomatoloških tretmana kod kojih naši stomatolozi procjene da bi skeniranje TRIOS 3D Shape skenerom bilo korisno

Recent Posts