In Novosti

Trios 3Shape mnogo je više od običnog stomatološkog oralnog skenera. Riječ je o multifunkcionalnom digitalnom uređaju koji isporučuje 3D slike u boji, određuje boju zubi i skenira intraoralne HD fotografije vrhunske kvalitete i preciznosti. Fotografije se jednostavno mogu pohraniti na digitalnom mediju ili poslati zubnom laboratoriju istog trenutka kada su napravljene, a na temelju njih se potom rade protetski ili ortodontski radovi kod kojih je pogreška jednostavno isključena. Ova tehnologija omogućuje snimanje više od 3.000 2D slika u sekundi, što Trios 3Shape skener čini čak 100 puta bržim od bilo koje konvencionalne video kamere.
Poliklinika TIM DENT – Miličić prva je u Hrvatskoj predstavila skener Trios 3Shape, koji se, između ostalog, koristi i u implantologiji, za koju su se stručnjaci TIM DENT – Miličića posebno specijalizirali. Jedna od njegovih najvećih prednosti je u tome što uz Trios 3Shape možete iz potpuno bezube čeljusti do prekrasnog osmijeha doći u samo jednom danu. Prilikom ugradnje implantata vrlo se lako dobije digitalna informacija o smjeru i položaju ugrađenih implantata, što značajno olakšava rad stručnjacima koji prema tome mogu imedijatno opteretiti čeljust, te time izbjegavamo čekanje od nekoliko mjeseci kako bi dobili zube.
Osim u implantologiji, skener Trios 3Shape koristi se i kod priprema za krunice, mostove i proteze, u restaurativnoj i estetskoj stomatologiji, endodonciji te za ortodontske tretmane. Tako se zahvaljujući skeneru protetski radovi, za koje je od uzimanja otiska do finalnog rada ranije trebalo tri do četiri dana i nekoliko dolaska u ordinaciju, danas naprave za samo nekoliko sati, što značajno štedi vrijeme pacijentima, te se izbjegava nelagoda koja se pojavljuje kod pacijenata prilikom uzimanja klasičnog otiska.
Dodatna velika prednost skenera je njegova upotreba u estetskoj stomatologiji. Zahvaljujući visokokvalitetnim fotografijama napravljenima pomoću Trios 3Shapea, pacijentima se vrlo lako može unaprijed predočiti kako će izgledati njihov novi osmijeh. Tako se, u dogovoru s pacijentom, odmah mogu odrediti boja, veličina i oblik novih zuba, koji će biti savršeno usklađeni s građom lica, ali i s bojom očiju i kose. Estetska stomatologija tako je dobila zaista savršen alat s kojim je moguće pacijentima predočiti kako će izgledati njihov novi osmijeh, što je idealno jer se želje pacijenta puno lakše i jednostavnije mogu prenijeti u stvarnost.

Recommended Posts