In Novosti

Što su zubni implantati?

Zubni implantati su slični umjetnim korijenima zuba koji se ugrađuju u čeljusnu kost. Napravljeni su od titana, metala koji je potpuno biokompatibilan (biološki prihvaćen), s ljudskim tijelom. Zubni implantati se ugrađuju u čeljusnu kost na mjestu zuba koji nedostaje ili na takvim pozicijama koje su najbolje da oni nose most. Nakon perioda cijeljenja i oseointegracije zubni implantati se opterećuju krunicama ili mostovima ili protezama.

Koje su prednosti dentalnih implantata?

Izbjegava se brušenje zdravih zuba, kao što je to uobičajeno kod izrade standardnih mostova.
Zubnim implantatima je moguće napraviti potpunu restauraciju gornje i donje bezube čeljusti kako bi se izbjeglo nošenje proteza.
Postavkom lokatora (veznih elemenata) na dentalne implantate i istih na totalnu protezu moguće je reducirati neugodu na nepcu gornje totalne proteze i istu stabilizirati tako da ne dolazi do neugodnog ispadanja. Također je moguće fiksirati i stabilizirati donju totalnu protezu. Proces apsorpcije alveolarne kosti se zaustavlja ugradnjom implantata.

Koji je proces ugradnje zubnih implantata?

Potrebno je najprije imati Vašu snimku zuba, odnosno ortopan. Možete ga izraditi kod nas, a možete nam ga i poslati preko e-mail adrese, te dogovoriti pregled kako bi doktor na temelju stvarnog stanja vidljivog u ustima napravio plan terapije koji će se provesti. Na temelju Vaše snimke mi ćemo odrediti koje su najbolje pozicije za ugradnju implantata.
Ako se ispune svi uvjeti pristupamo ugradnji implantata. Nakon ugradnje ceka se 3-4 mjeseca kako bi došlo do oseointegracije implantata, a zatim se na njih stavlja krunica (krunice) ili most.

Postoje li neki posebni uvjeti nakon ugradnje implantata?

Uvjet je besprijekorno održavanje oralne higijene i redovite kontrole. Bez ovoga se uspješna implantološka terapija ne može ni zamisliti.

Recent Posts