Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom  protetskih nadomjestaka:

  • krunica
  • mostova
  • proteza.

Njima se nadomještaju izgubljeni zubi te sprječavaju i rješavaju nepravilnosti zubnoga niza.

Stomatološka protetika dijeli se na:

  1. fiksnu protetiku (sve vrste krunica i mostova na cementiranje ili na vijak)
  2. mobilnu protetiku (parcijalne i totalne proteze i proteze na implantatima).

Da bi krajnji rezultat bio savršen osmijeh neophodna je uska suradnja dentalnog laboratorija i specijalista stomatološke protetike. Novi protetskim radom (nadomjeskom) pacijent mora biti i funkcionalno i estetski zadovoljan.

Najbolji rezultati postižu se kada dentalna poliklinika ima svoj vlastiti laboratorij. Komunikacija između ordinacije i laboratorija je puno brža i odmah se tijekom posjeta pacijenta ponekad mogu korigirati neki detalji.

Upravo iz ovog razloga TIM DENT-Miličić oformio je suvremeni laboratorij u sklopu poliklinike, tako da vam je na raspolaganju kompletan tim stručnjaka i dentalnih tehničara.

Stomatološka poliklinika TIM DENT – Miličić, predvođena specijalisticom protetike Tamarom Žaja Miličić, s posebnom pažnjom prati novitete u ovoj grani stomatologije. Želja nam je da svakom pacijentu, koji nam se obrati, osigurati besprijekorno oralno zdravlje i ljepotu zuba.

Ostale informacije vezane za stomatološku protetiku

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjesci koji se ugrađuju na jedan zub ili pak na zubni implantat kako bi pokrili zubnu krunu. Više…

Mobilna protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom proteza poštujući sve zahtjeve funkcionalnosti te estetike zuba i čeljusti Više…

Kontaktirajte nas