USPJEŠNO SPASITE ZUB!
Nakon velike upale zuba, endodoncija vam može spasiti zub i omogućiti vam da ga zadržite i koristite.

Restaurativna stomatologija temelj je dentalne medicine, a odnosi se na liječenje i popravljanje zuba oštećenih karijesom.

Za razliku od restaurativne stomatologije, koja se bavi liječenjem vanjskog dijela zuba, endodoncija se bavi liječenjem unutrašnjosti zuba. Riječ je o svojevrsnom mikrokirurškom zahvatu, koji zahtijeva mikronsku preciznost u skučenom i nevidljivom dijelu, kao što je unutrašnjost zuba.

 

U stomatološkoj poliklinici TIM DENT – Miličić smatramo da je svaki zub vrijedan i zbog toga je naš cilj spasiti baš svaki zub te mu vratiti prvobitni izgled i funkcionalnost.

Kako bismo postigli optimalan rezultat te izbjegli vađenje zuba koristimo sve metode koje su nam na raspolaganju. Zube uništene karijesom prvo na odgovarajući način liječimo, a po završetku endodontske terapije nadomještamo uništenu krunu zuba  ispunom, inlayom ili krunicom. Koristimo isključivo kompozitne materijale vodećih svjetskih proizvođača koji osiguravaju optimalnu funkcionalnost i vrhunsku estetiku.

U TIM DENT-u liječenje zuba i restaurativna stomatologija redovita su praksa. Mi vodimo brigu o svakom zubu.

Ostale informacije vezane za restaurativnu stomatologiju i endodonciju

Sanacija zuba zubnim plombama ili ispunima jedan je od najčešćih stomatoloških tretmana, kojim se pune šupljine u zubu nastale djelovanjem karijesa te fizička oštećenja na zubu nastala uslijed ozljede. Više…

S obzirom da stomatologija napreduje iz dana u dan danas se sve češće koriste onlay i inlay nadomjesci. Više…

Endodoncija odnosno liječenje korijena zuba podrazumijeva detaljno dijagnosticiranje zatečenog stanja te liječenje bolesti zubne pulpe.Više…

Kontaktirajte nas