Osmijeh je pozitivna karakteristika našeg lica i osobnosti te zato nipošto nije pretjerana stara izreka  kako je osmijeh ogledalo duše.

Brojna istraživanja pokazala su kako je osmijeh važna psihička stavka prilikom uspostavljanja socijalnih odnosa s drugim osobama. Prema nekima je važniji čak i od kontakta očima.

Lijep osmijeh pomaže pri uspostavljanju dobrog prvog dojma te povjerenja s osobom s kojom komuniciramo, a samopouzdanje u vlastiti osmijeh vodi do privatnog i poslovnog uspjeha.

Najvažnije komponente osmijeha su zubi i desni. Osobe kod kojih osmijeh nije savršen često pate od gubitka samopouzdanja i rijetko se smiju. Estetska stomatologija razvija se iz dana u dan te danas nudi tehnološki napredna rješenja i najkvalitetnije materijale kako bi se postigao savršeni osmijeh.

Jedan od trenutno najatraktivnijih tretmana u poliklinici TIM DENT – Miličić je potpuni makeover osmijeha nazvan Smile Design.

Tretman izvodi cijeli tim specijalista dentalne medicine, a najznačajnije prednosti su mu brzina te mogućnost da pacijent sam sudjeluje u kreiranju završnog rada, odnosno određivanju izgleda i oblika svojih zubi. Pacijent je sukreator svog budućeg osmijeha.

Zahvaljujući najnaprednijim tehnologijama, poput oralnog skenera Trios 3Shape, stručnjaci poliklinike TIM DENT – Miličić u mogućnosti su napraviti optimalan dizajn osmijeha kojeg pacijent putem računala može unaprijed vidjeti i odobriti.

On podrazumijeva poravnavanje zuba te usklađivanje njihove veličine i oblika s građom lica. Po potrebi, korigira se odnos zubi i zubnog mesa te balansira zagriz, kako bi se dobio savršen osmijeh i zubi bez pigmentacija, pukotina ili tragova istrošenosti.

Posebnost ovog tretmana jest da je rezultat, zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, maksimalno vjeran prvotno dogovorenoj simulaciji.

Nakon detaljnog pregleda, fotografiranja i RTG dijagnostike, kao i analize studijskih modela, tim specijalista postavlja dijagnozu i predlaže najbolji plan terapije osmišljen za svakog pacijenta pojedinačno.

Novi izgled osmijeha prije finalnog rada provjerava se kompjuterskom simulacijom ili voštanim modelom wax up, izrađenim na temelju otiska. Temeljem ovog modela mogu se izraditi i privremeni zubi, a pacijenti mogu, u dogovoru sa stomatolozima, sami sudjelovati u određivanju izgleda i oblika svojih zuba.

SMILE DESIGN je idealan način dolaska do novog osmijeha prema prijedlozima stručnjaka i željama pacijenata. Budite i vi sukreator svog novog osmijeha uz stručnjake u TIM DENT-U!

Ostale informacije vezane za estetsku stomatologiju

Kažu da je osmijeh najkraća udaljenost između dvoje ljudi, a estetska stomatologija je grana stomatologije usmjerena upravo k tome da pacijentima podari ravne i blistave zube o kakvima su oduvijek sanjali. Više…

Izbjeljivanje zuba je u potpunosti neinvazivna, sigurna i bezbolna metoda korigiranja boje zuba pomoću peroksida i posebne svjetlosti za izbjeljivanje. Više…

Estetski nedostaci na zubima često dovode do toga da ljudi skrivaju svoj osmijeh, manje se smiju, narušeno im je samopouzdanje i jednostavno su nezadovoljni sami sobom. Više…

Čišćenje zubnog kamenca postupak je čišćenja zuba koji se obavlja prilikom redovitih godišnjih pregleda kod stomatologa. Više…

Korektivni zahvati na gingivi odnosno gingivoplastika predstavlja kirurško oblikovanje mekih tkiva usne šupljine – desni ili gingive oko zuba – pomoću kojeg u vrlo kratkom vremenu pacijentove desni poprimaju prirodan i zdrav izgled. Više…

Kontaktirajte nas