In Novosti

U ordinaciji TIM DENT – Miličić smatramo kako je svaki zub vrijedan i naš je cilj spasiti baš svaki zub te mu vratiti prvobitni izgled i funkcionalnost. Drugim riječima, iskoristit ćemo sve metode koje nam stoje na raspolaganju kako bismo izbjegli vađenje zuba. Zube uništene karijesom najprije ćemo na odgovarajući način liječiti – ukloniti oštećenja, endodontski tretirati korijenski kanal, prema potrebi ukloniti patološko tkivo (granulomi i ciste), a po završetku endodontske terapije nadomjestiti uništenu krunu zuba ispunom, inlayom ili krunicom.[/blockquote]

Ispuni (plombe)

U današnje vrijeme ljudi posvećuju mnogo pažnje svom izgledu pa tako i izgledu svojih zubi, odriču se sivih, neestetskih i nezdravih amalgamskih ispuna. U našoj stomatološkoj poliklinici izrađujemo kompozitne ispune (bijele plombe) koristeći metode restauracije zahvaljujući kojima će se zubima vratiti prvobitni oblik i boja. Osim kompozitnih ispuna izrađujemo i keramičke ispune koji su se pokazali visoko estetski vrijednima, najtrajnijima te izuzetno otpornima.

RESTAURATIVNA STOMATOLOGIJA I ENDODONCIJA

Keramički ispuni (INLAY, ONLAY, OVERLAY)

Keramički ispuni poznati su i kao onlay i inlay ili pak indirektni ispuni (plombe). Njihovu prednost u odnosu na klasične ispune čini bolji dosjed na zub, postojanost boje, visoka estetika, čvrstoća i trajnost. Stoga je keramika najbolji izbor jer zadovoljava sve kriterije visoko kvalitetnog ispuna. Ispuni poznati pod nazivima IPS Empress i IPS E-max svoju su dugotrajnost i kvalitetu dokazali na više od 30 milijuna nadomjestaka u cijelom svijetu. Prepoznajući njihovu kvalitetu koristimo ih svakodnevno u našoj ordinaciji.

Kada je riječ o postavljanju plombe, između klasičnih i suvremenih ispuna postoji razlika u njihovom modeliranju. Tako će se klasične plombe oblikovati izravno u ustima, dok će se inlayi i onlayi (overlayi) izrađivati u dentalnom laboratoriju i potom ugraditi u dio zuba koji treba nadograditi. Inlayi i onlayi se razlikuju samo u veličini, pa će se inlayom nadoknađivati središnji dio, a onlay je predviđen za veća oštećenja gdje nadomještamo i pojedine kvržice. Keramički ispuni sačuvat će maksimalnu količinu zdravog zubnog tkiva, a s obzirom na to da su idealno prilagođeni, zub će se lakše čistiti. Osim toga, oni su najbolji izbor kod velikog nedostatka tvrdog zubnog tkiva, pogotovo kod endodontski liječenih zuba.

U ordinaciji TIM DENT – Miličić keramičke inlaye, onlaye, overlaye, ljuskice te pojedinačne krune radimo najsuvremenijom kompjuterskom CAD/CAM tehnologijom.

Endodoncija (liječenje zuba)

Uspješnost liječenja korijenskih kanala zuba u stomatološkoj ordinaciji TIM DENT – Miličić garantiraju moderne dijagnostičke i terapijske metode. Pritom štedimo i vaše vrijeme, pa je određivanje dužine kanala RVG i elektronski apex lokatorom, a potom i punjenje, moguće riješiti u jednom ili najviše dva posjeta. Po završetku endodontske terapije, krunu zuba obnovit ćemo ispunom, inlayom ili krunicom.

ENDODONCIJA LIJEČENJE ZUBA

Recommended Posts