In Novosti

Za pacijente koji pate od dentalne fobije ili ih očekuje dugotrajnija, opsežnija operacija doskočili smo tom problemu postupkom svjesne sedacije. Zahvaljujući svjesnoj sedaciji, zahvate zbog kojih je pacijent koji pati od dentalne fobije morao dolaziti i po nekoliko puta u našu stomatološku ordinaciju, sada možemo izvesti u samo jednom posjetu i to uz potpuno odsustvo straha i boli.

Što je svjesna sedacija?
Ako patite od dentalne fobije, zamislite samo kako bi posjet stomatologu izgledao da ste cijelo vrijeme dok sjedite na stomatološkom stolcu u potpunosti mirni i opušteni. Za pacijente koji pate od dentalne fobije svjesna sedacija je odlično rješenje koje u potpunosti kontrolira specijalist anesteziolog. U ovo stanje smirenosti i smanjene svjesnosti, anesteziolog vas uvodi intravenskom injekcijom anestetika desetak minuta prije samog početka stomatološkog zahvata, a razinu anestetika anesteziolog pomno prati i održava od početka pa sve do kraja zahvata.
Osim kod dentalne fobije, svjesna se sedacija koristi i pri težim stomatološkim zahvatima, kod kompliciranih operativnih zahvata i ekstrakcije zuba. Često se koristi i kod vrlo male djece i hendikepiranih osoba, kod osoba s posebnim potrebama te kod pacijenata s izraženim podražajem na povraćanje.

Tijekom sedacije osoba je potpuno svjesna svega što se oko nje događa, a disanje i rad srca su u cijelosti očuvani. Pacijent, uz odsustvo boli, najnormalnije osjeća dodir i može komunicirati sa stomatologom. Osjećaj pospanosti, koji prati ovakvu vrstu sedacije, nestaje vrlo brzo – već dvadesetak minuta nakon zahvata u našoj stomatološkoj ordinaciji.

Recent Posts