In Novosti

Potpuno keramičke krunice su se kako vrijeme prolazi nametnule kao trenutno najbolji materijal za izradu stomatoloških protetskih radova. U početku je bilo dosta sumnji u potpuno keramičke krunice, ali sada već imamo višegodišnje studije koje pokazuju izuzetnu stabilnost i trajnost bezmetalnih keramičkih krunica. Slično se dešavalo i sa bijelim kompozitnim plombama kad su se tek pojavile “nisu dovoljno jake, bolje su sive” a evo danas više nitko i ne spominje sive amalgamske plombe.

Stomatološka ordinacija TIM DENT – Miličić se može pohvaliti da u posljednjih par mjeseci više od 2/3 radova izrađuje od potpuno keramičkih krunica. I dalje su metal-keramičke krune dosta popularne, ali prvenstveni razlog za to je financijski, sve ostalo je na strani potpuno keramičkih kruna.

Sam način izrade potpuno keramičkih kruna, jako precizno brušenje, kompjutersko skeniranje otiska i lasersko siječenje cirkona dovodi do jako preciznog nalijeganja budućeg bezmetalnog rada bez ikakvog upasivanja i guranja pod desni. Samo brušenje za potpuno keramičke krune ide tik do desni ili pola milimetra ispod desni tako da nema nikakvog ugrožavanja i reakcija desni na keramiku plus što je keramika višestruko biokompatibilniji od metala. Alergijske reakcije na metal ne treba ni spominjati, dok alergijske reakcije na potpuno keramičke krune ne postoje.

Estetski moment je također jako važan jer sa potpuno keramičkim krunama se može postići nešto što se nije moglo zamisliti sa metal-keramičkim zubnim krunama. Pacijentima stomatološke klinike TIM DENT – Miličić je naravno najvažniji krajnji rezultat tj. estetika ali nama je također važna i trajnost i fukcionalnost rada da možemo stajati iza njega deset i više godina.

Recent Posts