In Novosti

Toliko toga je već rečeno o lijepom osmijehu, o njegovom utjecaju na Vaše samopouzdanje, utjecaju na one koji Vas gledaju, na one do kojih Vam je stalo ili kojima je stalo do Vas. Nije dokazano, ali čini se da je to jedan od puteva do blagostanja… A kada se dogodi voljom prirode ili nepažnjom pacijenta, ponekad nebrigom ili stjecajem okolnosti da je zubni niz nepravilan, da su zubi neravnomjerno ili nedovoljno razvijeni, ili da Vam se jednostavno “nešto” u zubnom nizu nikako ne sviđa, tu je ortodoncija – posebna grana stomatologije koja se bavi dijagnozom i terapijom nepravilnosti dento – koštanog sustava.

Cilj ortodontske terapije je rješavanje zdravstvenog, ali i estetskog problema kroz popravljanje nepravilnosti položaja zuba i zagriza. Ortodontska terapija nije rezervirana samo za dječji i tinjedžerski uzrast, danas gotovo da nema ograničavajućeg faktora u smislu godina kada treba primijeniti ortodonsku terapiju. Uspješnost u rješavanju problema kod odraslih osoba na visokom nivou a uz stručnost stomatologa i strpljenje pacijenta, rezultati su izvrsni.

U ortodontskoj terapiji se primjenjuju dvije grupe aparata: mobilni i fiksni ortodontski aparatić. Ovisno od denticije mliječne ili trajne ili starosti pacijenta kao i problema koji treba rješavati primjenjuju se mobilni ili fiksni aparatići. U nekim slučajevima potrebna je kombinirana terapija. Fiksni aparati mogu biti postavljeni na vanjske i na unutarnje površine zuba, i tada su manje vidljivi. Bravice koje se postavljaju na zube mogu biti izrađene od metala ili od estetskih – keramike, i kompozitnih materijala.

Dođite u stomatološku ordinaciju TIM DENT – Miličić i zajedno sa stomatologom razmotrite problem – zajednički ćete doći do odgovora da li je potreban ortodonski aparat, i ako je, koji. Bit će Vam detaljno objašnjeno što možete očekivati i u kojem vremenskom roku. Možda ćete prvi put u životu čuti da je moguće ono što su Vam uvijek govorili da nije.

Recent Posts