Mobilna protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom proteza poštujući sve zahtjeve funkcionalnosti te estetike zuba i čeljusti.

U slučajevima kada više nije moguće na zubima izraditi fiksni rad klijentima se preporučuje izrada mobilnog protetskog nadomjeska, odnosno proteze.

Ona se vadi iz usta i tako omogućuje pravilno održavanje oralne higijene.

Proteze mogu biti:

  • potpune (u slučaju kompletne bezubosti)
  • parcijalne (djelomične, mjestimične).

Mogu biti i vezane dentalnim implantatima, što im značajno povećava retenciju i stabilnost u usnoj šupljini.

Pri izradi mobilnih protetskih nadomjestaka iznimno je važna uska suradnja iskusnog stomatologa i kvalitetnog zubotehničkog laboratorija.

KADA POTPUNA, A KADA DJELOMIČNA (PARCIJALNA) MOBILNA PROTEZA?

Potpunom dentalnom protezom nadoknađuju se izgubljeni zubi i dijelovi alveolarnog nastavka, čime se omogućuje obnova narušenih funkcija čeljusti.

Ovakva proteza potpuno pokriva gornju i donju čeljust te se postavlja direktno na zubnom mesu.

Kod pacijenata kojima više nije moguće ugraditi most predlaže se parcijalna proteza. Ona se oslanja na preostale zube i njihovu okolinu te nadoknađuje jedan ili više zuba i njihove potporne strukture (desni i čeljusnu kost).

Zanima me cijena!

U TIM DENT-u izrađujemo kvalitetne mobilne proteze zahvaljujući vrhunskim materijalima, suvremenoj tehnologiji te odličnoj suradnji doktora dentalne medicine i zubotehničara. Imate li problema s trenutnom protezom, otkrhnula se ili trebate novu, u TIM DENT-u brzo i efikasno rješavamo vaš problem.

Ostale informacije vezane za stomatološku protetiku

Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi izradom krunica, mostova i proteza, tj. kojom se nadomještaju izgubljeni zubi te sprječavaju i rješavaju nepravilnosti zubnoga niza. Više…

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjesci koji se ugrađuju na jedan zub ili pak na zubni implantat kako bi pokrili zubnu krunu. Više…

Kontaktirajte nas