Vrlo je važno očuvati mliječne zubiće jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima. Prilikom izrastanja trajnog zuba usmjeravaju njegovo izbijanje i rast. Zdravlje mliječnih zubića od iznimne je važnosti i zbog toga što upalni procesi na njima mogu prouzročiti mrlje i anomalije i na caklini trajnih zubi.

Redovite kontrole su neophodne kod djece predškolske dobi jer se već tada mogu prepoznati eventualne ortodontske anomalije. Potrebno je imati na umu važnost redovitih kontrola i pravovremenog liječenja jer netretirani uznapredovali karijes može dovesti do boli i traume djeteta, a takvo stanje treba izbjeći pod svaku cijenu.

Kako dijete ne bi razvilo strah od zubara, kojeg se teško riješiti u  odrasloj dobi, savjet je da se na prvi pregled dijete dovede što ranije, bez obzira na to što možda u tom trenutku stomatološko liječenje uopće nije potrebno. No, ako je ono potrebno, možete biti mirni! Vašem mališanu popraviti ćemo zubić bezbolno. Možemo Vam ponuditi popravljanje zuba laserom.

Popravak zuba laserom za malog pacijenta je ugodniji od tradicionalnih metoda jer nema neugodnih zvukova ni vibracija, a postupak je u većini slučajeva bezbolan. Vibracije koje obično uznemire pacijenta u klasičnom radu s brusilicama, ovdje ne postoje, a klasičan zvuk turbine je zamijenjen pucketanjem koje proizvodi voda za hlađenje laserskog zraka.

Stomatološki laser raspoznaje karijes od zdravog zuba i omogućuje uklanjanje samo bolesnog tkiva bez oštećenja okolnog zdravog tkiva. Sam laserski zrak je baktericidan, a plombe koje se postave nakon tretmana laserom imaju veću površinu vezivanja te su dugotrajnije.

Za bezbolno liječenje zubića vaše djece brinu se educirani stručnjaci s jako puno strpljenja. TIM DENT – Miličić je poliklinika po mjeri obitelji.

Ostale informacije vezane za dječju stomatologiju

Pedodoncija ili dječja stomatologija dio je dentalne medicine koji se bavi prevencijom defekata i oboljenja čeljusti te liječenjem zubi kod djece. Više…

Nicanje prvih mliječnih zubića oko djetetove prve godine roditeljima bi trebao biti podsjetnik da svoje dijete odvedu na prvi pregled liječniku dentalne medicine. Više…

Pečaćenje dubokih fisura na stražnjim zubima, također, sprječava nastanak karijesa te omogućuje bolju higijenu. Više…

Fluor je idealno sredstvo za prevenciju nastanka karijesa jer štiti caklinu zuba, čini je otpornijom te sudjeluje u remineralizaciji karijesne lezije koja se tek počela razvijati. Više…

Kontaktirajte nas