S obzirom da stomatologija napreduje iz dana u dan, danas se sve češće koriste onlay i inlay nadomjesci. Često ih se naziva i indirektnim ispunima, a služe za sanaciju dijela zuba koji je oštećen karijesom ili traumom.

U odnosu  na klasične ispune inlay i onlay:

  • bolje prianjaju
  • čvršći su
  • dugotrajniji
  • superiorniji estetski i funkcionalno.

Dok se klasični ispuni modeliraju direktno u ustima, inlayi i onlayi se izrađuju u dentalnom laboratoriju. Apliciraju se na dio zuba kojeg treba nadomjestiti.

Razlika između inlaya i onlaya je isključivo u veličini:

  1. inlayjom se zamjenjuje središnji dio zuba
  2. onlayjom se nadomješta oštećenje zuba koje uključuje i pojedine kvržice.

Inlay i onlay osiguravaju maksimalno očuvanje zdravog zubnog tkiva te su odličan izbor za velike defekte tvrdog zubnog tkiva, pogotovo kod karijesa koji sežu u prostor između dva zuba.

Za razliku od klasičnih bijelih kompozitnih ispuna, inlay i onlay neće izgubiti boju tijekom vremena jer se izrađuju od kompozita i keramike.

Za vrhunsku estetiku svog ispuna birajte najbolje od suvremene stomatologije – inlay i onlay, a u rukama naših stručnjaka bit će odrađeni besprijekorno.

Ostale informacije vezane za restaurativnu stomatologiju i endodonciju

Restaurativna stomatologija temelj je dentalne medicine, a odnosi se na liječenje i popravljanje zuba oštećenih karijesom. Više…

Sanacija zuba zubnim plombama ili ispunima jedan je od najčešćih stomatoloških tretmana, kojim se pune šupljine u zubu nastale djelovanjem karijesa te fizička oštećenja na zubu nastala uslijed ozljede. Više…

Endodoncija odnosno liječenje korijena zuba podrazumijeva detaljno dijagnosticiranje zatečenog stanja te liječenje bolesti zubne pulpe.Više…

Kontaktirajte nas