In Novosti

Oralno zdravlje slovi kao jedan od važnih temelja našeg dobrog općeg zdravstvenog stanja te je jako bitno za njegovo održavanje redovito posjećivati stomatologa kako bi se ono unaprijedilo i očuvalo. Mnogi pacijenti pate od straha od posjete stomatologu i teško se nose sa ozbiljnim dentalnim problemima, koji kasnije mogu narušiti cjelokupno pacijentovo zdravlje. Najčešće je strah posljedica traume u dječjoj dobi koja je dovela do nepremostivog straha od stomatologa, pa pacijent trpi izražene bolove i smetnje godinama.

U našoj stomatološkoj poliklinici našli smo rješenje za takve probleme, nudimo svojim pacijentima uslugu svjesne sedacije. Svjesna sedacija omogućuje stomatologu nesmetan rad iz razloga jer u potpunosti uklanja strah, osjećaj panike i nelagode, smiruje pacijenta, te ujedno omogućuje obavljanje cjelokupnog plana terapije u samo jednoj posjeti čime se štedi i pacijentovo dragocjeno vrijeme.

ŠTO JE SVJESNA SEDACIJA?
Ukoliko patite od dentalne fobije mirno i opušteno sjedenje u stomatološkom stolcu za Vas je potpuna nepoznanica. Međutim u današnje vrijeme susrećemo se sa svjesnom sedacijom koja kontrolira neobjašnjiv strah, nemir i osjećaj panike. U sedaciju pacijenta uvodi anesteziolog intravenskom injekcijom sedativa prije samog početka stomatološkog zahvata, te je prisutan, kontrolira i prati pacijentovo stanje od početka do kraja zahvata.

Ukoliko pacijent podliježe težem kirurškom ili stomatološkom zahvatu koji može trajati i par sati moguće je i preporuča se staviti ga u svjesnu sedaciju jer time omogućuje i pacijentu i stomatologu opušten i nesmetan rad. Također se preporuča i kod male djece i hendikepiranih osoba, osoba s posebnim potrebama i osobama s izraženim podražajem na povraćanje.

Polusvjesno stanje pacijenta mnogo je bolja opcija od totalnog uspavljivanja jer omogućuje komunikaciju između pacijenta i stomatologa, samo stanje pacijenta prati se konstantno, a prisutni anesteziolog sve vrijeme dozira količinu sedativa do kraja stomatološkog zahvata. Po završetku zahvata anesteziolog polako izvodi pacijenta iz sedacije, pacijent ima osjećaj pospanosti, međutim njegov strah je savladan i zahvat izveden bez ikakvog problema, zbog takvog stanja pacijent radi sigurnog odlaska iz zubne ordinacije mora biti u pratnji.

Recent Posts