In Novosti

Oralna higijena i nekonzumiranje slatkiša, nije ključ za izbjegavanje zubobolje, već i pronalazak dobrog i savjesnog stomatologa. Najkraći put do blistavog osmijeha sa zdravim, bijelim i lijepim zubima je redovan odlazak kod dobrog stomatologa. Najteže je pronaći dobrog stomatologa koji će Vam pomoći da Vaši zubi i desni budu zdravi za cijeli život.

Mnogi od Vas se pitaju kako naći dobrog stomatologa?

Odgovor nije ni lak ni jednostavan. Najbolje je da se raspitate kod prijatelja i poznanika da li oni imaju svog stomatologa i kako su zadovoljni uslugama. Prisutan strah kod pacijenata je najveći razlog izbjegavanja posjete stomatologu.

Pacijenti s izraženim strahom od stomatologa osjetljiviji su u odnosu na druge pacijente. Razlog za strah kod većine pacijenata od stomatologa su loša prethodna iskustva sa stomatolozima. Veliki broj pacijenata su u najranijoj dobi imali stresno iskustvo sa stomatologom. Danas se sve stomatološke usluge rade sa anestezijom, pa je to razlog više da se kod stomatologa  ide bez straha.

Vrlo je važno naći stomatologa s kojim ćete izgraditi odnos pun povjerenja. Samim tim posjete stomatologu će Vam predstavljati ugodan osjećaj, a ne stres.

Zubi i pored redovite oralne higijene s godinama gube svoju bjelinu i blistavost.

Redovite posjete dobrom stomatologu su dovoljne da Vaš osmijeh uvijek bude blistav. Odlazak kod stomatologa radi popravka zuba ne treba odgađati. Čim primjetite i najmanju promjenu na zubu posjetite stomatologa. Zubima morate posvetiti posebnu pažnju, a posjete stomatologu moraju biti redovite.

Dobar stomatolog riješit će Vaš problem i lako i brzo. Zube morate čuvati ne samo zbog lijepog osmijeha već i zbog zdravstvenih razloga. Pronađite dobrog stomatologa i povjerite mu brigu oko vaših zuba.

Pravilna prevencija je najbolja zaštita zdravlja zuba. Svakodnevna oralna higijena, redoviti pregledi i redovito skidanje kamenca su preduvjet da Vam zubi budu zdravi. Spriječite oboljenja potpornog aparata zuba redovitom higijenom i redovitim posjetama stomatologu. Držite se pravila bolje spriječiti nego liječiti.

Redovnim kontrolama kod stomatologa čuvate zdravlje zuba, a ujedno i spriječavate i ostale zdravstvene probleme.

Recent Posts