Nicanje prvih mliječnih zubića oko djetetove prve godine roditeljima bi trebao biti podsjetnik da svoje dijete odvedu na prvi pregled liječniku dentalne medicine.

Rani odlazak u stomatološku ordinaciju potreban je kako bi se na vrijeme otkrili eventualni problemi u oralnom zdravlju djeteta. Osim toga, to je važno i radi pravodobnog savjetovanja roditelja o važnosti preventivnih mjera poput pravilnog četkanja zubi, izbora zubne paste i četkice za naše najmlađe.

Uz savjete o higijeni roditelji će od stomatologa dobiti i savjete o pravilnoj prehrani te će im se ukazati na važnost očuvanja zdravih mliječnih zuba. Redovitim posjetima ordinaciji stomatolozi imaju priliku na vrijeme uočiti i najmanji karijes ili prepoznati ortodontsku anomaliju  u najranijoj dobi djeteta.

Vrlo je važno da dijete odlazak u ordinaciju doživljava kao nešto potpuno prirodno, bez straha te da tako bude spremno za obavljanje određenog zahvata, ako se za istim ukaže potreba.

Stručni tim liječnika i ostalo osoblje poliklinike TIM DENT – Miličić prijateljski pristupa svakom malom pacijentu. Postepeno ga upoznaje s ordinacijom i aparatima koje koristimo, kako bismo stekli djetetovo povjerenje. Bez povjerenja nema ni dobre suradnje na relaciji liječnik dentale medicine – mali pacijent.

Učinite već danas važan korak za oralno zdravlje vašeg djeteta i naručite ga na pregled!

Ostale informacije vezane za dječju stomatologiju

Pedodoncija ili dječja stomatologija dio je dentalne medicine koji se bavi prevencijom defekata i oboljenja čeljusti te liječenjem zubi kod djece. Više…

Vrlo je važno očuvati mliječne zubiće jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima i prilikom izrastanja trajnog zuba usmjeravaju njegovo izbijanje i rast. Više…

Pečaćenje dubokih fisura na stražnjim zubima, također, sprječava nastanak karijesa te omogućuje bolju higijenu. Više…

Fluor je idealno sredstvo za prevenciju nastanka karijesa jer štiti caklinu zuba, čini je otpornijom te sudjeluje u remineralizaciji karijesne lezije koja se tek počela razvijati. Više…

Kontaktirajte nas