In Novosti

Kažu da je osmijeh najkraća udaljenost između dvoje ljudi, a estetska stomatologija je grana stomatologije usmjerena upravo k tome da vam podari ravne i blistave zube o kakvima ste oduvijek sanjali. Ona će uz svoju estetsku komponentu pospješiti i samopouzdanje, ali i vašu privatnu i poslovnu komunikaciju.

Mi u ordinaciji TIM DENT – Miličić, zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji i vještinama našeg stručnog tima dentalne medicine, možemo brzo i bezbolno uljepšati i potpuno preobraziti vaš osmijeh koji će vam podići zadovoljstvo i samopouzdanje do neslućenih granica. Osim toga, morate imati u vidu da ravni zubi nisu samo stvar estetike, već i temelj oralnoga zdravlja budući da neravno položeni zubi stvaraju mnoge stomatološke probleme – počevši od toga da se među njih zavlače ostaci hrane zbog čega može nastati karijes pa sve do toga da neravni zubi mogu biti uzrokom otežanog izgovora pojedinih glasova.

Ukratko, mnogo je razloga zašto biste se s punim povjerenjem obratili stomatološkim stručnjacima TIM DENT – Miličić![/blockquote]

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje

Radi se o potpuno bezbolnim, neinvazivnim i sigurnim metodama, stoga nema nikakvoga razloga da odlažete svoj posjet stomatologu. Nakon svakog obroka, razne mikro čestice i pigmentacije iz hrane i pića zaostaju na površini zuba te predstavljaju, ne samo estetsku manjkavost, već i važan uzročni faktor u nastanku pojedinih patoloških procesa poput karijesa i parodontitisa koji znatno mogu ugroziti vaše zdravlje. Četkica, zubna pasta i vodice za ispiranje usta nužni su u ispravnoj oralnoj higijeni, no ne i dovoljni, jer je za održavanje zdravlja vaših zuba ipak potreban redoviti stomatološki pregled, ali i najnovija tehnološka rješenja koja će učinkovito otkloniti kamenac. Savjetujemo dolazak na kontrolne preglede dva puta godišnje.

AIR FLOW® metoda profesionalnog čišćenja – pjeskarenje

AIR FLOW® je potpuno bezbolna metoda profesionalnog čišćenja zuba, poznatija kao pjeskarenje, koja uspješno otklanja sve pigmentacije s površina zuba te sprječava nastanak zubnog plaka, karijesa, gingivitisa i parodontitisa. Pjeskarenje je, ustvari, čišćenje zubi pomoću mlaza sitnih čestica natrijeva bikarbonata koje se raspršuju pomoću kontroliranog mlaza vode i komprimiranog zraka i tako uklanjaju zubni plak i pigmentacije. Pigmentacijama su skloniji pušači, pacijenti koji konzumiraju kavu, crno vino ili pak neke voćne i povrtne sokove koji mogu obojiti zube. Sam postupak, ovisno o količini naslaga na zubima, traje od 15 do 30 minuta, a zubi su nakon njega sjajni i ispolirani te manje skloni ponovnom nakupljanju plaka i pigmentacija.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA TIM DENT

Izbjeljivanje zubi

U potpunosti neinvazivna, sigurna i bezbolna metoda korigiranja boje vaših zuba pomoću peroksida i posebne svjetlosti za izbjeljivanje, koji neće oštetiti vašu zubnu caklinu, a nakon tretmana će prirodna boja i sjaj vaših zuba doći do punog izražaja. No, imajte u vidu da prije samoga tretmana zubi moraju biti sanirani i profesionalno očišćeni!

U stomatološkoj poliklinici TIM DENT – Miličić smatramo kako je izbjeljivanje zubi uz pomoć ZAAP lampe i peroksida najučinkovitija, najbrža i najsigurnija metoda izbjeljivanja budući da se izvodi pod kontrolom doktora dentalne medicine, a efekt je odmah vidljiv i dugotrajan – nakon samo jednog tretmana zubi se izbijele za tri ili više nijansi, a sam postupak izbjeljivanja je vrlo brz – traje samo 45 minuta.

U ordinaciji TIM DENT – Miličić koristimo ZAAP, najmoderniji uređaj za izbjeljivanje zuba, koji zbog svoje snage i brzine daje vrhunske i dugotrajne rezultate, a budući da se njime vrlo lako rukuje, njegova upotreba nije samo užitak za pacijenta već i za doktora dentalne medicine koji provodi cijeli postupak.

Nakon tretmana, zubi se premazuju pastom na bazi fluora kako bismo ih zaštitili od vanjskih utjecaja, a rezultat jednoga tretmana postojan je minimalno godinu dana do dvije, ovisno o konzumaciji obojenih pića i hrane kao i o samim navikama vezanim uz oralnu higijenu pacijenta.

Ljuskice

LJUSKICE ZA ZUBE

Ljuskice su najlakši način postizanja vrhunske dentalne estetike – radi se o tankim kompozitnim ili keramičkim fasetama, restauracijskim stomatološkim nadomjescima, koje se postavljaju na površinu zuba te im daju potpuno prirodan izgled i toliko poznati „Hollywood smile“.

Pomoću njih stručnjaci dentalne medicine TIM DENT – Miličić u potpunosti mijenjaju oblik, boju, dužinu i širinu zuba te naglašavaju da se radi o jednom od najboljih načina za isticanje ljepote vašeg osmijeha, a rezultati najnovijih istraživanja o utjecaju ljuskica na dobrobit pojedinca pokazali su vrlo visoku razinu zadovoljstva kod pacijenata te potpunu odsutnost nepovoljnih utjecaja na gingivu i očuvanje zdravlja zuba i čeljusti.

Sam postupak ugradnje ljuskica bezbolan je i brz, a najčešće su potrebne samo dvije posjete vašem doktoru dentalne medicine kako bi vaš osmijeh postao očaravajući. Pri postavljanju, dovoljno je odstraniti 0,5 mm zubne cakline, što znači da se zubi moraju vrlo malo brusiti i time njihova prirodna struktura ostaje praktički netaknuta. Također, zahvaljujući čvrstoći i otpornosti najnovijih materijala, ljuskice se sada mogu postavljati i na stražnje zube bez straha od eventualnih lomova ili gubitka funkcije.

Osim toga, keramičke ljuskice korisne su i kod maskiranja nepoželjnih defekata na zubima poput obojenja zuba nastalih zbog upotrebe nekih lijekova (tetraciklina), a uz to maskiraju i puknuća zuba ili obojenja nastala od liječenja korijenskih kanala i slično. Također, mogu poslužiti i kao alternativa ortodontskoj terapiji u slučaju manjih nepravilnosti položaja zubi ili ako postoji mali razmak između prednjih zuba. Keramičke su ljuskice otporne na obojenja zuba koja mogu nastati nakon konzumacije kave, čaja ili duhana.

Staklo – keramička ljuskica je svjetlopropusna te stoga jako nalikuje prirodnoj caklini zuba. Efekt propusnosti svjetla jest pojava koja zubu daje sjaj i nastaje kada svjetlost prođe kroz caklinu i odbije se od unutarnje strukture zuba, a budući da keramička ljuskica replicira ovaj efekt – vaš će prirodan i zdrav osmijeh njihovim postavljanjem biti osiguran.

Smile design

Vrhunski stručnjaci ordinacije TIM DENT – Miličić kreirat će vaš idealan smile design (dizajn osmijeha), što znači će vam poravnati zube, njihovu veličinu i oblik te ih uskladiti s građom lica, korigirati odnos zubi i zubnog mesa i izbalansirati zagriz uz vaš minimalan angažman i praktički bezbolne zahvate. Sve za vaš savršen i divan osmijeh i vaše bijele zube bez pigmentacija, pukotina ili tragova njihove istrošenosti!

Na vašem idealnom smile designu u TIM DENT – Miličić radit će cijeli tim specijalista dentalne medicine: specijalist oralne kirurgije i implantologije, specijalist protetike, specijalist ortodoncije, specijalist parodontologije te specijalist estetske kirurgije jer ponekad je vrhunski estetski izgled zuba, dobru funkciju te prirodan i lijep osmijeh u stomatološkoj praksi nemoguće dobiti bez kompletne oralne rekonstrukcije.

Nakon detaljnog pregleda, fotografiranja i RTG dijagnostike kao i analize studijskih modela, naš će tim specijalista postaviti dijagnozu i predložiti najbolji plan terapije, osmišljen samo za vas.

Kako će izgledati vaš novi osmijeh moći ćete vrlo brzo provjeriti preko kompjutorske simulacije ili voštanog modela “wax up” izrađenog na temelju vašeg otiska zubi koji će vjerno oslikati finalni rezultat fiksno-protetskog rada. Temeljem ovog modela mogu vam se izraditi i privremeni zubi, tzv. “mock up ” te ćete, u dogovoru s našim stomatolozima, i sami moći sudjelovati u određivanju izgleda i oblika vaših zuba.

Korektivni zahvati na gingivi (gingivoplastika)

Gingivoplastika predstavlja kirurško oblikovanje mekih tkiva – desni ili gingive oko zuba pomoću kojeg, u vrlo kratkom vremenu, pacijentovi desni poprimaju prirodan i zdrav izgled, naglašene harmonije osmijeha. Gingivoplastika se pojavila u stomatološkoj praksi kao odgovor na parodontitis u slučajevima u kojima je potrebno sanirati parodontne džepove u kojima se nakupljaju bakterije koje uzrokuju resorpciju kosti i posljedično pomicanje ili ispadanje zuba.

Ova se metoda sve više primjenjuje i u estetskoj dentalnoj medicini jer je kod nekih pacijenata, zbog malformacije i asimetrije odnosa mekih tkiva i zuba, poremećen odnos “crveno – bijelo” i gdje postoji višak zubnog mesa koje prekriva krune zuba i tako znatno narušava estetiku same usne šupljine i cijelog lica.

Zahvat se može izvoditi kirurški ili pak laserom, a njime se ispravljaju i defekti povlačenja zubnog mesa, tzv. recesije. Nakon ovakvih zahvata najčešće slijede ostale metode estetske sanacije zuba.

Recommended Posts