In Novosti

Estetika kao znanost o umjetnosti i umjetničkom stvaralaštvu a i kao filozofska disciplina, sve češće se pojavljuje u stomatologiji kao estetska stomatologija.

Duboka veza između lijepog (i prije svega zdravog) osmijeha, samopouzdanja i osobnog zadovoljstva, ostvaruje se uspješnim stomatološkim tretmanima. Jedna od glavnih karakteristika estetske stomatologije je multidisciplinarni pristup problemu odnosno povezivanje više grana stomatologije.

Osmijeh je prozor duše, on pokazuje naše emocije, ukazuje na našu vitalnost, mladost, želju ka lijepom i njegovanom izgledu, pa i senzualnost. Zato je čovjekova potreba da ima zdrave i lijepe zube sasvim razumljiva i razlog zbog čega je estetska stomatologija u svijetu brzo stekla veliki broj pristalica. Uz njenu pomoć detalji ili bitni nedostaci u obliku, boji ili položaju zuba koji su Vam godinama smetali, na koje ste tako dugo pokušavali naviknuti okrivljujući za sve prirodu, danas uz stručnu intervenciju stomatologa postaju prošlost i uspomena sa starih fotografija. Nekada je takav tretman i intervencija na zubima ispunjenje Vaše davne želje za ugodnijim izgledom ili upravo onakvim kakav ste zamislili, nekada je to, međutim, prijeka potreba i medicinski zdravstveni zahtjev.

Kako su podijeljene domene estetske stomatologije:

– Crvena estetika koja se odnosi na meka tkiva usne šupljine.

– Bijela estetika koja tretira zube tj.  na njihov izgled, položaj, boju i veličinu.

Samo dobrom kombinacijom ova dva elementa, uz visoku stručnost i odgovarajuću opremu, moguće je postići vrhunski estetski rezultat.

Fenomen “crvene i bijele” ( desni i zubi ) estetske stomatologije se može promatrati kao umjetnička slika i njen okvir. Iako umjetničko djelo samo za sebe ostavlja bez daha, ako nije uokvirena u odgovajući ramu onda neće ni doći do izražaja. Multidisciplinarni pristup u rješavanju stomatoloških problema podrazumijeva korištenje znanja i vještina iz različitih područja stomatologije kako bi se postigli visoki estetski i funkcionalni rezultati .

U zagrebačkoj stomatološkoj ordinaciji TIM DENT – Miličić možete dobiti:

– Predprotetsku pripremu zuba i drugih struktura usne šupljine

– Oblikovanje desni (soft tissue management)

– Keramičke ljuskice

– Keramičke krunice i mostove (bezmetalna keramika)

– Izbjeljivanje zuba

– Hijaluronske filere

Recent Posts