NAJPRECIZNIJI UVID U STANJE ČELJUSTI
Prije svih većih dentalnih zahvata omogućujemo vam izradu najpreciznije kvalitetne CT snimke u našoj poliklinici.

Stomatologija napreduje iz dana u dan, a za sve inovativnije zahvate u usnoj šupljini, uz stručnost liječnika dentalne medicine, potrebna je i napredna tehnologija.

Nedavno još, za postavljanje dijagnoze i pripremu plana terapije  koristile bi se kao osnova klasične RTG snimke i ortopan, dok se danas povećava potreba za kompjuterski navođenom tehnologijom.

Upravo zato, stomatološka poliklinika TIM DENT – Miličić opremljena je najsuvremenijim CT uređajem.

ZAŠTO JE CT OD PRESUDNE VAŽNOSTI U IMPLANTOLOGIJI?

Svojim mogućnostima podiže kvalitetu i preciznost rada pa tako postaje neophodan kod provođenja kirurških zahvata u usnoj šupljini prilikom ugradnje implantata. Naime, CT-om se može najpreciznije odrediti gustoća kosti, koja je temelj za postavljanje dijagnoze i određivanje plana terapije za postavljanje implantata.

CT snimkama smanjuje se mogućnost pogreške, čime se pacijentima osigurava optimalna njega te preveniraju moguće komplikacije.

Možemo ustvrditi da  je CT snimka u implantologiji ono što je klasična digitalna RTG snimka u ostalim stomatološkim terapijama.

Zahvaljujući iznimno preciznoj dijagnostici u tri dimenzije CT danas nadoknađuje sve nedostatke RTG-a i digitalnog ortopana.

Nabavkom naprednog CT uređaja stomatološka poliklinika TIM DENT – Miličić svojim pacijentima omogućuje da CT dijagnostiku obave tijekom prvog posjeta. Na temelju nje liječnici dentalne medicine pripremaju daljnji tijek terapije, odnosno odlučuju je li prije ugradnje implantata pacijentima potrebno ugraditi umjetnu kost ili napraviti sinus lift.

Trodimenzionalno snimanje zubi i čeljusti omogućuje najbolji uvid u stanje kosti. CBCT ili 3D snimka pokazuje nam širinu kosti (3. dimenziju), koja se inače ne vidi na dvodimenzionalnom ortopanu. Tako  možemo znati možemo li u kost pacijenta ugraditi implantat određene dužine i širine.

Sigurnost implantološkog pacijenta kreće s dobrom dijagnostikom na temelju kvalitetno snimljenih CT snimaka, jer specijalist oralne kirurgije i implantologije može sa sigurnošću odrediti:

  1. položaj ugradnje
  2. vrstu
  3. veličinu implantata.

Mogućnost pogreške svedena je na minimum.

Snimanje CT-a danas je brzo, bezbolno i s najmanjim dozama zračenja u povijesti  zahvaljujući avangardnoj tehnologiji.

Ne bojte se, naručite se i dobijte uvid u svoje oralno zdravlje i stanje usne šupljine!

Ostale informacije vezane za stomatološku dijagnostiku

Stomatološka dijagnostika temelj je postavljanja ispravne dijagnoze te planiranja daljnje terapije i stomatoloških zahvata. Više…

Vrhunski stomatološki stručnjaci poliklinike TIM DENT – Miličić svakom pacijentu posvećuju posebnu pažnju, a klinički pregled do posljednjih detalja individualiziraju i prilagođavaju, bilo da je riječ o trudnicama, djeci ili mladima. Više…

CAD/CAM tehnologija, tj. Computer-Aided Design and Computer-Aided Manufacturing, je sistem koji služi za izradu svih vrsta keramičkih nadomjestaka. Više…

3D ortopan ili panoramska snimka cjelovite gornje i donje čeljusti jedna je od glavnih dijagnostičkih metoda u stomatologiji. Više…

RTG – radioviziografija liječnicima dentalne medicine omogućuje dobivanje ciljane slike svakog pojedinog zuba te prikazuje sve detalje krune i korijena, kao i okolne strukture parodonta i alveolarne kosti. Više…

Kontaktirajte nas