In Novosti

Izbjeljivanje zubi je neinvazivna i sigurna metoda, koja korigira boju vaših zubi koristeći peroksid i posebnu svjetlost za izbjeljivanje, ostavljajući netaknutu strukturu. Gotovo svaka osoba koja više nema mliječne zube može bez opasnosti izbijeliti zube. Procedura izbjeljivanja zubi nije bolna. Sam postupak izbjeljivanja traje oko 45 min. Prije toga zubi trebaju biti sanirani i profesionalno očišćeni. Nakon tretmana zubi se premazuju pastom na bazi fluora za zaštitu. Trajnost boje koja je dobivena takvim načinom izbjeljivanja je godinu do dvije, ovisno o konzumaciji pigmentiranih pića i hrane, te o oralnoj higijeni. Trenutačno je ova metoda izbjeljivanja najučinkovitija, najbrža i najsigurnija jer se radi pod kontrolom doktora dentalne medicine, a efekt je odmah vidljiv i dugotrajan.  Važno je napomenuti da sredstvo za izbjeljivanje neće imati učinka na ispune (plombe) i protetske nadomjeske (krunice, mostovi …), te ih je preporučljivo promjeniti najranije 15 dana nakon izbjeljivanja. Osobe koje pate od parodontalnih oboljenja (gingivitis i parodontitis) ili oni s osjetljivim zubima nisu kandidati za izbjeljivanje. Ako nosite aparatić za zube morat ćete pričekati kraj ortodontske terapije.

Posljednja istraživanja pokazuju da je izbjeljivanje zubi sigurno i učinkovito. U današnje vrijeme profesionalna sredstava za izbjeljivanje ne uzrokuje oštećenje zubi i zubnog mesa. Najčešća negativna posljedica izbjeljivanja zubi je preosjetljivost. Preosjetljivost se može javiti za vrijeme ili neposredno nakon izbjeljivanja, ali obično nestaje najkasnije u roku 48 sati.

Samo 45 minuta za prekrasne, bijele zube

Želite li poraditi na boji svojih zuba, posvijetliti ih za nekoliko nijansi i uciniti svoj osmijeh što privlacnijim, možete to uciniti na vrlo jednostavan nacin – prepustivši se u strucne ruke naših stomatologa. Ordinacijskim izbjeljivanjem ZAAP lampom, u samo dva koraka, ucinite vaše zube neodoljivima. Prvi korak u izbjeljivanju je uklanjanje mekih i tvrdih naslaga s površine vaših zuba, dok se u drugom koraku zubi izbjeljuju ZAAP lampom pomocu koje su rezultati vidljivi vec nakon 45 minuta. Proces izbjeljivanja je ugodan, bezbolan, a rezultati traju dulje od godine dana. Izbjeljivanje ZAAP svjetlom predstavlja brzo i ucinkovito ordinacijsko izbjeljivanje pa iako cijeli proces traje manje od sat vremena, uvijek preporucujemo dolazak na konzultacije koje prethode tretmanu. Ordinacija TIM DENT – Milicic koristi najmoderniji uredaj za izbjeljivanje zuba – ZAAP, koji daje vrhunske i dugotrajne rezultate, a s obzirom da se njime lako rukuje, ovaj tretman nije užitak samo za pacijenta vec i za naše stomatologe.

Kako se izvodi izbjeljivanje ZAAP svjetlom?

U trenutku kada su vam usne i desni prekrivene gumiranim zaštitnim materijalom, stomatolog ce vam nanijeti gel za izbjeljivanje koji kao aktivni sastojak ima vodikov peroksid koji se aktivira pomocu svjetlosti. Aktivacijom vodikovog peroksida oslobada se kisik cijom se aktivnosti uklanjaju mrlje i mijenja boja zuba za nekoliko nijansi. Prednost ZAAP lampe jest ta što koristi tzv. hladnu svjetlost, odnosno hladno LED svjetlo, koje ne može oštetiti meko tkivo. Smatramo kako je izbjeljivanje zubi pomocu ZAAP lampe i peroksida najucinkovitija i najsigurnija metoda izbjeljivanja s obzirom da je izvodi doktor dentalne medicine, a njen je ucinak dugotrajan i odmah vidljiv. Zubi su izbijeljeni za cak tri ili više nijansi. Nakon završenog tretmana, zubi se dodatno zašticuju i premazuju pastom na bazi fluora, a trajnost ovog postupka je minimalno godinu dana, naravno ako pacijent pripazi na konzumaciju obojenih pica i pravilno se pridržava oralne higijene. Estetska stomatologija i tehnologija ruku pod ruku Imate li bilo kakvih dilema vezanih uz boju vaših zuba ili vas zanima je li izbjeljivanje rješenje i za vas – o svemu tome možete prodiskutirati s našim stomatološkim timom koji ce vam, individualiziranim pristupom, osmisliti terapiju kojom ce vaš osmijeh zabljesnuti u svom punom sjaju. Buduci da raspolažemo najmodernijih tehnološkim rješenjima poput skenera Trios 3Shape, možemo zajedno s vama, osmisliti i dizajnirati vaš novi osmijeh (smile design) i zorno vam na monitoru predociti kako ce vaši zubi izgledati nakon tretmana izbjeljivanja. Stoga, prepustite se s povjerenjem u strucne ruke stomatologa ordinacije TIM DENT- Milicic i narucite se na pregled i konzultacije. Sve što vi trebate uciniti je ugodno se smjestiti i pricekati da vaš novi osmijeh zasja. Uz prekrasan osmijeh, budite još ponosniji, sretniji i zadovoljniji sobom i ne zaboravite: Baš kao i lijepa rijec i lijepi osmijeh sva vrata otvara

Recommended Posts